תבשיל שעועית מאש
תבשיל שעועית מאש
שעועית מאש היא קטנייה ידידותית ועשירה בסיבים, חלבון, ויטמינים מקבוצת B, ברזל ומינרלים אחרים שתורמים לירידה במשקל, גמישות העור, מראה שיער בריא ושפע יתרוטנות בריאותיים.
קטניות מסייעות מאוד לירידה במשקל בשל הערך הגליקמי הנמוך שתורם לתחושת שובע, הסיבים הרבים שמסייעים לניקוי הגוף והיתרון של מש על קטניות אחרות זה שניתן להיות ספונטניים ולא חייבים להשרות ואם נרצה להנביט נהנה מיתרונות נוספים.
מבחינה תזונתית, הנבטת קטניות הופכת את הקטנייה ובייחוד את החלבון שבה לזמין וקל יותר לעיכול ומאפשרת ספיגה טובה יותר של המינרלים שבקטנייה. בתהליך הנביטה נוצרים גם חומרים נוספים שאין בזרע היבש, ביניהם נוגדי חמצון שנמצאו יעילים במניעת סוגי סרטן מסוימים, וויטמין C שבין השאר מאפשר ספיגה טובה יותר של הברזל המצוי בקטניות.
זמן הבישול מתקצר משמעותית אם נחליט להנביט (כ 15 דקות ואפשר בהחלט לאכול קטניית מש מונבטת ללא בישול כתוספת בסלטים וכד')
רכיבים:
4 כוסות שעועית מש (מידה לאחר השרייה)
1 בצל גדול קצוץ
2-3 עגבניות
2-3 שיני שום (לא חובה, ראי אופציה נוספת בהמשך)
מלח, פלפל שחור (ראי אופציה נוספת בהמשך)
חופן פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
מומלץ להשרות את השעועית מאש ללילה, ניתן גם להנביט ואז זמני הבישול מתקצרים בחצי.
ההכנה של השעועית מאש יכולה להיות כמו בישול של פסטה בסיר עם מים רותחים או אופציה נוספת, מוצלחת יותר לטעמי שמופיעה בהמשך.
אופציה 1:
מבשלים שעועית מאש במשך 40 דקות בערך בסיר עם מים
בנפרד מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים 2-3 עגבניות חתוכות לקוביות + 2 שיני שום קצוצות. לסיום מערבבים ומוסיפים את השעועית מש ומלח ופלפל לפי הטעם.
לפני שמורידים מהאש מוסיפים קצת פטרוזיליה קצוצה .וזהו, מגישים עם טחינה בצד.
אפשר להתחיל עם טיגון הבצל בכף שמן, להוסיף את העגבניות ולסיום את המאש ולכסות במים - להשאיר לבישול של 40-60 דקות.
עם תיבול של אבקת שום במקום השום ותבלינים: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, כמון, חוויאג' למרק וכמון. יצא חלומיייייי ממליצה בחום!!!
איך נתייחס:
כל 2/3 כוס שעועית מבושלת זו מנת חלבון אחת. כל כפית טחינה גולמית מנת שומן.
